Tuesday, 1 December 2015

Ihana Bali

Kolme viikkoa jäljellä ja tuntuu kuin ei saisi hetkeksikään pysähtyä jotta saisi kaiken varmasti koettua. Monta asiaa on jäänyt tekemättä ja ollaan ajateltu että kyllä sitä vielä ehtii. Tähänkin alkavaan viikkoon tullaan ahtamaan ystävän syntymäpäivät ja vaihtarijuhlat, river raftingiä, joululahjojen/tuliaisten etsimistä ja loppuviikosta mennään yöksi läheiselle Nusa Lembonganin kuulemma niin upealle saarelle. Siellä olisi tarkoitus rauhottua, katsella kaunista luontoa, auringonlaskua ja mennä snorklailemaan taas.

Olimme edellisenä viikonloppuna Bedugulissa, pari tuntia pohjoiseen täältä etelän kiireestä. Lähdimme paikallisten ystävien kanssa, jotka pystyivät näyttämään meille kaikki siisteimmät jutut siellä. Kävimme ajelemassa vuoristossa, moikkaamassa apinoita (joista emme pidä yhtään) ja kauniilla järvellä. Grillasimme ja nautimme viileämmästä vuoristo-ilmasta. Lauloimme kaikki yhdessä kitaran säestäessä. Sunnuntaiaamuna mentiin Aling Aling vesiputouksille, missä saa liukua vesiputousta pitkin veteen noin seitsemästä metristä ja hypätä kalliolta ihanan jäätävän kylmään veteen. Itse en haavojeni kanssa olisi saanut edes pulahtaa veteen, mutta oli pakko uiskennella kun siihen oli mahdollisuus. Uskon että viikonloppu oli ikimuistoinen, niin ainakin toivon.


Syödään välillä paikallisten kanssa kuin paikalliset: lattialla ja yleensä käsin.


Välillä kun yliopistolta on sähköt poikki tekee mieli itkeä.


Olimme perjantaina tutustumassa Uluwatun temppeliin ja jäimme auringonlaskun aikaan katsomaan perinteistä "tanssi" esitystä. Noin 30 miestä istui erinnäköisissä asetelmissa ja lauloi ihmeellistä transsilaulua ja liikkui sen mukana. Se oli aika erikoinen kokemus, vähän erilainen kesäteatteriesitys. Tanssi on ollut joskus osa uskonnollista rituaalia, mutta turisteille siitä on yritetty tehdä jännempi ja jopa hauskempi. Itse olisin pitänyt vähemmän turistisesta esityksestä.

Katsellaan mekein joka päivä kun aurinko laskee, joka kerta yhtä kaunista.

Kecak tanssi


Arkeemme kuuluu edelleen vähän koulua (maanantaisin ja tiistaisin), rannalla makoilemista ja istumista ja kavereiden tapaamista. Yritetään joka viikko mennä uusiin paikkoihin Balilla ja kartuttaa kokemuksia. Rannalla en enää jaksa olla edes auringossa, auringonotto on aikalailla jäänyt. Muutenkin on niin kuuma koko ajan. Varjon alla on ihan mukavaa makoilla, kuunnella musiikkia ja jutustella kylmä juoma kädessä. Vietetään aika paljon aikaa paikallisten ystäviemme kanssa, oikeastaan joka päivä. Jonkin verran yritämme myös puuhastella saksalaisten kämppistemme kanssa.

Ihan normaali näkymä kadulla, kaksi lasta ja kaksi aikuista skodulla, lapsilla ei ole kypäriä.


Kaveri omistaa surf shopin Legianilla. Itselle ei Suomessa varmaan ole käyttöä laudasta.

Tuulettimella pidetään grilli hyvässä hiilloksessa ja paistellaan juuri kalaa


Villamme tytöt
Dapur Malang on yksi lempiravintoloista

Bali on kyllä opettanut paljon ja jättänyt pysyvän jäljen meihin jokaiseen. Kun mietin, että on enää kolme viikkoa jäljellä, rintaa puristaa ihan oikeasti. Onneksi suomessa on paljon asioita joita odotan todella paljon. Kevät näyttää nyt sumuisen suunnittelemattomalta, joka ei yleensä ole tapaistani. Sitäkin se Bali tekee.

No comments:

Post a Comment