Tuesday, 20 October 2015

Singapore - The Lion City

Tavallaan muutimme viideksi päiväksi maalta kaupunkiin. Tai siltä vähän tuntui. Bali on Singaporeen verrattuna aika lailla vähemmän kehittynyt ja pieni saari keskellä suurta merta. Upea kaupunkihan se Singapore on. Jos johonkin Aasiaan olisi muutettava, valitsisin ehdottomasti sen. Se on puhdas, ihanan vehreä, majesteettinen, kaikki toimii ja kaikki puhuu englantia. Melkein kaikkialla missä käveltiin tuoksui hyvä ruoka ja puistoissa raikas ilma.
Olen viime vuosina rakastunut hitusen arkkitehtuuriin ja kiintoistömaailmaan. Singaporessa oli tällä saralla eniten silmäruokaa, kuin missään missä olen aikaisemmin ollut. Kaikenlaista ne keksiikin ja uskaltaa uhmata painovoimaa oikein kunnolla kauniilla ja erilaisilla rakennuksillaan.
Uskomatonta nähdä Balin jälkeen autot riveissään.


Asuimme Little Indian alueella, se on juuri sopivan mitan päässä kaikesta ja hyvän hintainen. Se ei ollut aivan niin puhdas kuin muut alueet, ja siellä tosiaan tuntui, että olisi Intiassa. Siellä näkee intialaisia ihmisiä ja paljon basaareja. Siellä kuulee intialaista iloista musiikkia ja paljon intian kieltä. Siellä haisee hiki ja kuivattu kala. 

Valitsimme erittäin edullisen, mutta pätevän hostellin, sillä vietimme todella vähän aikaa siellä istuksien. Olen muutaman kerran aiemminkin nukkunut dormissa. Ne on täysin hyviä kunhan on korvatulpat. Maksoimme vajaa 10 euroa per yö, se on halpa Singaporea ajatellen.

Little India
Kaiken maailman häkkyröitä siellä Little Indiassa myytiin.


Meidän dormissa asui meidän lisäksi kahdeksan muuta :) Joihinkin oli kiva tutustua ja joihin ei..
Pakko mainita kaupungin monikulttuurisuudesta. En tiennyt, että maailmasta löytyy tuollainen paikka. Kaikki uskonnot, kulttuurit, ihmiset ja kielet elävät täysin harmonisessa yhteisymmärryksessä toistensa kanssa. Singaporessa kaikkien yleiskieli on englanti, sitä murretaan miten tykkää, mutta kaikki ymmärtää. Hintataso on Suomen luokkaa ja esimerkiksi keskipalkka on suurin piirtein sama kuin Suomessa (ja Suomi on euroopan 10 korkeimman joukossa). Tuntuu, että heillä on homma hanskassa. 

Ehdimme tekemään viiden päivän aikana kaikenlaista ja näkemään kaupunkia joka puolelta. Kaupunkihan on pinta-alaltaan Helsingin kokoinen ja siellä asuu Suomen verran väkeä. Metro toimi täydellisesti ja sillä pääsi nopeasti joka paikkaan. Otimme ensimmäisenä päivänä hop on - hop off bussin ja olimme oikein kunnon turistit. Kiersimme little indiaa, chinatownia, bisnesaluetta, marina bayta, Singaporen jokea sekä botanical gardensia. Myöhemmin tutustuimme moneen ostoskeskukseen, Sentosa saareen (floppi), hulppeaan Ritz hotelliin ja sen taideteoksiin, yhteen maailman korkeimmista maailmanpyöristä sekä night safariin, jossa kierrettiin safariautolla sademetsässä ohittaen kaikenlaisia eläimiä, jotka olivat joko vapaana meidän ympärillä tai niin että se vaikutti siltä vaikka välissä oli rotko. Singapore on luultavasti ainut paikka Aasiassa missä kannattaa mennä eläintarhaan..Singapore Flyer - yksi maailman korkeimmista
Tuli nautittua myös ruuan osalta lomalla.

Night safari - jengiNyt nautimme muutaman päivän Balista, tänne oli jälleen kiva palata. Meillä oli tässä välissä välikokeet, joista suoriuduttiin luultavasti hyvin. Huomenna kuitenkin jatkamme lomia Malesian Kuala Lumpurissa ja ensi viikolla Ho Chi Minhissä Vietnamissa.No comments:

Post a Comment