Tuesday, 29 September 2015

Turismia ja arkea

Viimeisin viikko on mennyt lähinnä rennosti ottaen ja Balin arjesta nauttien. Olemme viettäneet iltoja muiden vaihto-oppilaiden villoilla ja tutustuneet uusiin ihmisiin. Sitä täällä tulee muutenkin tehtyä aikalailla päivittäin. Ei täällä kaiken järjen mukaan yksinäiseksi ehdi tulla.

Viime viikon torstaina ostimme taksin meille päiväksi. Kuski oli mukava Balin pääkaupungista kotoisin oleva kahden lapsen isä, joka vei reissultamme mansikoita kotiin tuliaisiksi pitkän työpäivän jälkeen. Hänen englanninkieli oli hieman jäykkä ja sanasto pieni, mutta ymmärsimme toisiamme yleensä aika hyvin. Kiersimme yhdeksän tuntia Balia; kävimme temppelillä, vesiputouksilla sekä riisipelloilla. Maisemat olivat upeat. Oma suosikki oli GitGit vesiputoukset, kävin vähän polskimassa siellä myös kirkkaassa vuoristovedessä. Vesiputouksille käveltiin upean viidakon läpi ja tuntui kun ei olisi pitkään aikaan hengittänyt niin puhdasta ilmaa kuin siellä sai hengittää. Taksireissu kustansi noin 10 euroa per henkilö, olisimme saaneet sen halvemmalla, jos olisimme varanneet aikaisemmin. Ostimme reissun vasta lähtöaamuna.

Kaikki alla olevat kuvat ovat taksireissultamme:

Naisten pitää olla tarkkana temppelialueelle astuessa
mustavalkojengi


Paikallisen seremonian naiset


Muutoin tämänhetkiseen arkeen kuuluu rantaklubeja, kauppakeskuksia, kahviloita, ravintoloita, hierontaa ja tosiaankin sitä vaihtareiden kanssa heilumista. Maanantaisin ja tiistaisin minun on oltava yliopistolla. Kirjoitan lähitulevaisuudessa lisää yliopistoelämästä ja mitä meidän kursseille kuuluu.

Huomenna lähdemme tyttöjen aamuluennon jälkeen Gilin saarille viideksi päiväksi, tulemme sunnuntaina takaisin. Seuraavan kerran lätisen siis toivottavasti paratiisisaarista. Ostimme myös eilen lennot Singaporeen kahden viikon päähän. Tulee olemaan mukavaa nähdä vaihteeksi puhtaita katuja ja korkeita rakennuksia.

1 comment:

  1. Mäkin tykkään kaikenlaisista vesiputouksista ja yleensäkin virtaavasta vedestä :)
    Oliko putouksen vesi kylmää?
    Radiossa joku haastateltava kertoi suosikkikohteekseen Indonesian, ja kehoitti ihmisiä, jotka matkustavat sinne, menemään viidakkoon ja yöpymään viidakossa! Viidakon yö-äänet ovat kuulemma erikoisia, kummallisia, hienoja.. Huh, älä kuitenkaan kokeile ;)

    ReplyDelete