Thursday, 10 September 2015

Arki

Meidän arki on alkanut hieman rullaamaan täällä. Meitä on villassa tällä hetkellä 10 ihmistä, kaksi heistä vierailijoita. Huomenna Marvin lähtee takaisin Saksaan. Harmittaa todella, oltaisiin mielellämme pidetty hänet pidempään, oikein mukava heppu. Villassa on kahdeksan makuuhuonetta, joissa kaikissa oma kylpyhuone, jääkaappi, ilmastointi ja parisänky. Edi on meidän villalla töissä; hän siivoaa huoneet joka aamu, petaa sängyt, tiskaa meidän tiskit ja katsoo, että kaikki on kunnossa. Hän on todella mukava, vaikka välillä välillämme vallitsee kielimuuri. On hieman kiusallista jos on unohtanut laittaa vaatteet kaappiin, sillä hän viikkaa ne kauniisiin pinoihin..

Vuokra on noin 330 euroa kuukaudessa per huone, vaihtelee aika paljon euron ja rupian kurssin mukaan. Meillä on täällä kaksi keittiötä joissa on pienet oleskelutilat. Olemme rakentaneet myös altaan viereen pienen hengailutilan. Täytyy sanoa, että kyllä täällä kelpaa olla.


Meillä alkaa koulu aamuisin 8:30 ja ajomatka on noin 35 minuuttia skootterilla. Tavallaan mikään ei ole muuttunut, sillä Suomessa ajamme aamuisin Saloon autolla noin 40 minuuttia. Minulla on ainoana meidän villasta koulua vain maanantaisin ja tiistaisin, mutta ne ovat pitkiä päiviä.

Käymme päivisin yleensä joko rannalla, jos joku haluaa surffata, tai sitten rantaklubilla. Täällä tulee syötyä harvemmin, kun kuumuudessa ei tule yleensä helposti nälkä. Jos ruuan ostaa warungista, eli paikallisesta "ravintolasta", se maksaa yleensä noin 1,50-3 €. Se on halvempaa kuin ostaa itse ruokaa kaupasta ja tehdä se.
Välillä tuntuu kiusalliselta olla paikallisiin nähden niin paljon varallisempi. Vaikka ei minulla ole opiskelijana paljon rahaa, mutta täällä elän herroiksi. Juttelin tänään yhden paikallisen kaverini kanssa, ja hän kertoi asuvansa rannan lähellä pienessä huoneessa, jossa hänellä ei ole muuta kuin lattialla patja ja ilmeisesti jokin vesipiste, mutta ei suihkua. Hän maksaa siitä noin 30 euroa kuukaudessa. Ilmeisesti se kuitenkin riittää, sillä hän vaikuttaa onnelliselta.

Alla kuvia meidän löytämästä jooga/pilates/treenipaikasta, joka on vain noin 5 minuutin päässä meidän villalta. Olimme eilen tutustumassa heidän core-pilates tuntiin. Tänään on ollut vaikeaa kävellä saatika surffata.No comments:

Post a Comment