Sunday, 30 August 2015

Vielä lomalla

Viisi päivää nyt takana, ja voin todeta, että aika spesiaali saari tämä kyllä on. Meille ei tosiaan tule missään kohtaa vastaan ongelmaa, ettei löydy enää tekemistä. Huomenna alkaa koulu orientaatiolla, kynä ja vihko ovat valmiina koitokseen.

Löysimme eilen upean beach clubin, jossa voisin viettää useamminkin aikaa. Upeat maisemat merelle infinity-altaasta ja hyvää ruokaa ja juomaa saa vaan kättä nostamalla. House musiikkia soittaa paikan oma DJ. Kuulemma ihmisiä kerääntyy todella paljon clubiin katselemaan auringonlaskua, se pitää myös kokea.
Ilma täällä on todella hyvä, ei liian kuuma eikä kylmä. Ehkä välillä liian kuuma. Noin 30 asteessa pyöritään ja koko ajan kuitenkin tuulee viileästi. Päivisin on melkein poikkeuksetta ollut pilvetöntä. Kaikki muut villassa ovat polttaneet ihonsa jo ainakin kerran, minä olen vielä siltä välttynyt. Skootteria ajaessa unohtaa helposti rasvata käsivarret ja reidet, jotka palaa siinä asennossa nopeasti.Täältä saa melkein mitä tahansa länsimaista ruokaa kaupoista, mutta se on kallista. Kalliimpaa kuin Suomessa jopa. Etenkin kaikki maitotuotteet; jugurtti, juusto, maito, nutella.. Olemme ostaneet lähinnä aamupalatarvikkeet villaan ja muuten syöneet ulkona. Ulkona paikallisen ruuan syöminen tuntuu olevan halvempaa kuin ruuan itse ostaminen ja kokkaaminen. En toisaalta valita.

Pelkäsin paikallisen ruuan olevan mautonta, mutta kyllä niistä löytyy ytyä! Monet kastikkeet ovat todella tulisia. Alkaa kyyneleet valua jos niitä maistaa. Yleensä ne ovat kuitenkin sivulla kipossa eli sitä ei ole pakko laittaa ruokaan.

Eilen oli tähän mennessä absurdein ilta tähän mennessä. Istuttiin iltaa rannalla meidän ystävien  ja paikallisten surffareiden kanssa. He grillasivat meille kalaa, jota syötiin kaikki sormin isolta lautaselta. Paikalliset nuoret soittivat kitaraa ja rumpua ja lauloivat. Osa lauluista oli meillekin tuttuja, osa paikallisia. Oli mahtavaa kuulla paikallisten taustoista ja kuunnella heidän huutolauluaan. Siellä oli myös surffareiden koiria, eli pääsin lievittämään Nala-ikävää leikkimällä 8 kuukauden ikäisen nallekarhun kanssa.

Fish eye

Huomenna tosiaan alkaa koulu ja me myös muutetaan uuteen Villaan. Siihen mihin meidän piti alunperinkin muuttaa alusta asti, mutta jossa oli tuplabuukkaus. "Bali time" on myös alkanut tulla tutuksi. Kaikki on myöhässä ja mistään ei kannata sopia mitään aikaa. Kaksi kertaa ollaan odotettua taksia/kyytiä tunti..No comments:

Post a Comment