Saturday, 29 August 2015

The beginning

Ensimmäinen blogi-postaus Balilta, ja joudun tekemään sen hätäisesti. Täällä on ollut niin vähän omaa aikaa, että on blogi jäänyt pois ajatuksista, vaikka oli tarkoitus aloittaa se heti.

Lähteminen oli vaikeaa. Siinä kohtaa kun tajusi, että olen tosiaan lähdössä kaikesta tutusta, turvallisesta ja rakkaasta pois pitkäksi aikaa, tuli pintaan suurimpana tunteena suru ja paniikki. "En mä haluakaan lähteä". Onneksi kuitenkin tänne saapuessa alkoi heti härdelli, joka sai ajatukset muualle ja nyt tuntuu jo aika siistiltä.

Matka tänne oli rankka, emme saaneet nukuttua oikeastaan ollenkaan lentokoneissa. Onneksi pitkän matkan koneet ovat nykyään höystetty kaikilla teknologisilla mausteilla, eli reissun aikana sai katsoa elokuvia, kuunnella musiikkia, tutustua Indonesian kieleen ja katsoa Grand Designs- ohjelmaa.

Meillä alkaa koulu ensi viikon tiistaina. Sitä ennen saamme tutustua tähän eksoottiseen saareen. Tähän mennessä on treenailtu surffausta, skootterilla ajamista ja Indonesian kulttuuriin sopeutumista. Eilisen surffaus-kurssin jäljiltä en saa liikutettua mitään osaa kehostani ilman kipua.

Olemme myös tutustuneet paremmin neljään (plus yhteen) kämppikseemme, joiden kanssa jaamme Villan ainakin ensimmäisen kuukauden ajan. Tulemme kaikki ainakin vielä todella hyvin toimeen ja kaikki vaikuttavat mukavilta ja rennoilta. Saksalaisina heidän kulttuuri on kuitenkin melko samankaltainen kuin meidän, eli on helppo tulla toimeen.

Paikalliset vaikuttavat ensinäkemältä todella ystävällisiltä. Kaikki ovat niin kohteliaita ja hymyileväisiä. Paikka muistuttaa minua todella paljon Thaimaasta, jossa olen kahdesti reissannut. Täällä on kuitenkin puhtaampaa ja se pieni vilaus maaseudusta näyttää kauniimmalta. Täällä on vihreämpää ja vähemmän todella köyhää aluetta. Tämä pohdinta on toisaalta vain muutaman päivän ensivaikutelmaa.

Alla muutama kuva ja video ensimmäisiltä päiviltä. Pahoittelen videoiden laatua, Bloggeria ei ole tehty videoblogia varten:

2 comments:

  1. great surfing picture. amazing you stayed up even for picture

    ReplyDelete
  2. Haha yes, it wasn't a lot longer than just for the picture ;)

    ReplyDelete